Hrášková polévka

Hrášková polévka

Věděli jste, že zelený hrášek je zelenina, ale sušený hrách je luštěnina? Jako zelenina obsahuje více vitaminů a jako luštěnina je bohatá více na minerální látky než na vitaminy.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 brambory
  • 600 ml zeleninového vývaru (může být i z bujonu)
  • 300 g mraženého hrášku
  • 3 lžíce smetany
  • sůl
  • pepř

Postup

Olej rozpálíme ve větším hrnci. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Až když je cibule téměř opečená, opečeme krátce i na malé kousky nasekaný stroužek česneku.

Bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.

Vsypeme hrášek a necháme asi 5 minut probublat. Polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Ale stačí rozmixovat i jen částečně. Dochutíme solí, pepřem a smetanou. Promícháme a podáváme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.