Pečené hrozny na bagetce s kozím sýrem

Pečené hrozny na bagetce s kozím sýrem

Věděli jste, že z celkové světové produkce vinné révy se pouze 10% konzumuje jako potravina a zbývající plody jsou využity při výrobě vína?

Suroviny

  • 1 bílá francouzská bageta
  • 500 g hroznového vína, nejlépe bezsemenného
  • 1 lžíce balsamikového krému
  • 4 lžíce olivového oleje
  • hrst vlašských ořechů nebo i jiných
  • 150 g čerstvého jemného kozího sýra (NE vyzrálého)
  • sušená bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup

V míse smícháme lžíci balsamikového krému a tři lžíce olivového oleje. Promícháme a rozdrtíme do tekutiny ještě trochu sušené bazalky. Omyté kuličky hroznů promícháme v připravené zálivce.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech si vyložíme pečicím papírem. Bagetu nakrájíme na oválky a z jedné strany každý kousek pomažeme zbytkem olivového oleje.

Do trouby dáme na cca 10 minut péct na jednom plechu naložené hrozny. Po těchto deseti minutách přidáme do trouby i druhý plech, na kterém máme ořechy a nakrájenou pomazanou bagetku a dáme na chvíli péct, aby nám bagetka s ořechy zezlátli.

Opečenou bagetku mažeme kozím sýrem a na to klademe pečené hrozny. Ozdobíme opečeným ořechem a zalijeme trochou šťávy, které hrozno pustí. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme ještě dosladit a ozdobit tekutým medem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.