Cheesecake s lesním ovocem

Cheesecake s lesním ovocem

Věděli jste, že národní den cheesecake je 30. července?

Suroviny

Na korpus dortové formy:

  • 300 g sušenek (používám něco jako disco sušenky s náplní, které vyrábí Kaufland)
  • 140 g rozehřátého másla

Na náplň:

  • 7 ks plátků želatiny
  • 120 g cukru moučka
  • 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 250 g ricotty
  • 3 lžíce šťávy z citronu
  • 1 smetana ke šlehání
  • 500 g čerstvé směsi ovoce nebo mražené směsi (lesní směs – borůvky, maliny, jahody, ostružiny, rybíz)
  • želé na polití dortu (čiré nebo červené)

Postup

Nadrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs rovnoměrně klademe do formy a dáme ztuhnout do lednice.

Želatinové plátky dáme změknout do studené vody. Zahřejeme 100 ml vody s  cukrem a v roztoku rozpustíme želatinu. NEsmíme plátkovou želatinu přivést k varu.

Smícháme tvaroh, ricottu, šťávu z citronu a roztok. Vyšleháme smetanu a zapracujeme jí do směsi, kterou vlijeme do formy a necháme ji na chvíli v lednici ztuhnout.

Cheesecake poklademe ovocem a zalijeme je obarveným želé, které připravíme podle návodu a osladíme dvěma lžícemi cukru. Barevné dortové želé můžeme koupit v prášku už připravené a nebo si ho sami doma obarvíme potravinářským barvivem. Barviva používáme pouze trošku, jinak želé zhořkne. Uložíme do lednice a necháme alespoň 12 hodin.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.