Kačíkova omáčka z rajčat
Věděli jste, že zejména v Americe se vedou spory o to, zda je rajče ovoce nebo zelenina? Státy Tennessee a Ohio ho dnes vedou jako ovoce.
Suroviny
Na 2 porce:
- 5 zralých rajčat
- 15 lístků bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- půl balení špaget (250 g)
- sýr na posypání
- sůl
- pepř
Postup
Špagety uvaříme podle návodu. Na pánev nalijeme olivový olej a rozehřejeme ho. Cibuli překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Zpěníme ji na oleji. Přisypeme pokrájená rajčata a asi pět minut necháme prohřát. Pak pánvičku zavřeme pokličkou a necháme dodělat, dokud nebude z rajčat omáčka. Rajčata nemusí být zcela rozvařená. Poté odkryjeme a vmícháme potrhané lístky bazalky. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Omáčku servírujeme na špagety a posypeme nastrouhaným sýrem.