Tuňákový salát s vejcem
Věděli jste, že největší vejce na světě bylo sneseno v Česku? Ocenění si vysloužilo svým obvodem 21 cm a váhou 210 g.
Suroviny
Na 2 porce:
- 2 vejce
- jedna malá plechovka tuňáka v oleji
- půlka oranžové papriky
- půlka okurky
- menší čtvrtka ledového salátu
- 3 rajčata
- sůl
- pepř
- 2 lžičky lněných semínek
Postup
Vejce vložíme do vroucí vody a 10 minut necháme vařit. Poté zchladíme studenou vodou, abychom mohli vejce snadněji oloupat.
Nakrájíme si na proužky salát. Dále nakrájíme papriku, okurku a rajčata. Zeleninu smícháme a zasypeme asi dvěma lžícemi lněných semínek. Zalijeme olejem z tuňáka. Osolíme a opepříme. Salát poklademe tuňákem a pokrájeným vejcem.