Špenátová polévka

Špenátová polévka

Věděli jste, že je špenát celkem omylem považován za velký zdroj železa? Tento mýtus se traduje od analýzy, kdy se při zápisu obsahu železa nějaký matematik upsal a desetinnou čárku zapsal jinde. Ovšem i tak má špenát velmi prospěšné látky.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 balíček mraženého špenátu (500 g)
  • cca 1 litr vody
  • 1 smetana na vaření
  • sůl
  • pepř
  • 3 vejce
  • 2 lžíce bramborového škrobu rozmíchané ve studené vodě

Postup

 

Uvaříme špenát ve vodě, přidáme koření. Špenát provaříme se smetanou, případně zahustíme bramborovým škrobem. Na závěr si rozklepneme vejce, v hrnku je promícháme a ve vroucí polévce rozvaříme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.