Moje mňamky jak je mám ráda

Mrkvová polévka

Věděli jste, že do 17. století měla mrkev černé zbarvení? Až poté se v Holandsku začala šlechtit její oranžová odrůda.

Suroviny

  • 1 l horké vody
  • 1 kostka bujonu
  • 2 lžíce másla
  • 4 velké mrkve
  • 1 smetana na vaření
  • 4 ks brambor
  • sůl
  • pepř
  • případně i kari, kdo má rád

Postup

Rozehřejeme máslo a restujeme na něm nastrouhanou mrkev po dobu asi 10 minut. Poté zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon, na kostky nakrájené brambory a přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 20 minut do změknutí brambor. Poté dochutíme solí, pepřem a případně kari. Zalijeme smetanou. Rozmixujeme, abychom neměli v polévce žádné větší kusy.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *