Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Věděli jste, že do 17. století měla mrkev černé zbarvení? Až poté se v Holandsku začala šlechtit její oranžová odrůda.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 2 lžíce másla
  • 4 velké mrkve
  • 1 l horké vody
  • 1 kostka bujonu
  • 4 ks brambor
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kari (nemusí být)
  • 1 smetana na vaření

Postup

Rozehřejeme máslo a restujeme na něm nastrouhanou mrkev po dobu asi 10 minut. Poté zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon, na kostky nakrájené oloupané brambory a přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.

Dochutíme solí, pepřem a kari. Zalijeme smetanou. Rozmixujeme na krém, abychom neměli v polévce žádné větší kusy.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.