Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

Věděli jste, že prsa z drůbeže by měla být na našem jídelníčku nejčastěji? Bez kůže obsahují nejméně tuku a mají nejvyšší podíl bílkovin.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • sůl
  • kari
  • solamyl (škrob)
  • olej
  • 2 cibule
  • sójová omáčka
  • 1 smetana ke šlehání

Postup

Prsa nakrájíme na nudličky a promícháme s 1 lžící kari a 1 lžící solamylu. Zprudka opečeme na cca 5 lžících oleje. Přidáme 2 nahrubo nakrájené cibule, 1 lžící sójové omáčky a smažíme do změknutí cibule. Zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí. Podáváme s rýží nebo hranolkami.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.