Kovářské kotlety
Věděli jste, že čím více maso obsahuje tuku, tím méně je bohaté na bílkoviny? Kotlety patří k méně tučnějším částem vepřového masa.
Suroviny
Na 4 porce:
- 4 vepřové kotlety
- 8 brambor
- 1 smetana ke šlehání
- 200 g tvrdého sýra
- 3 cibule
- sůl
- majoránka
- tymián
- kmín
- pepř
- olej
Postup
Pekáček vymažeme olejem. Brambory oloupeme. Do pekáčku vrstvíme nakrájená kolečka brambor. Každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, tymián, kmín).
Na poslední vrstvu brambor položíme naklepané a okořeněné plátky kotlet pepřem a solí. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C.
Asi po půl až tři čtvrtě hodině pečení zalijeme maso smetanou a poklademe ho na kolečka nakrájenou cibulí. Po změknutí cibule posypeme vše nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova asi hodinu.