Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Věděli jste, že čím více maso obsahuje tuku, tím méně je bohaté na bílkoviny? Kotlety patří k méně tučnějším částem vepřového masa.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 4 vepřové kotlety
  • 8 brambor
  • 1 smetana ke šlehání
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 cibule
  • sůl
  • majoránka
  • tymián
  • kmín
  • pepř
  • olej

Postup

Pekáček vymažeme olejem. Brambory oloupeme. Do pekáčku vrstvíme nakrájená kolečka brambor. Každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, tymián, kmín).

Na poslední vrstvu brambor položíme naklepané a okořeněné plátky kotlet pepřem a solí. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C.

Asi po půl až tři čtvrtě hodině pečení zalijeme maso smetanou a poklademe ho na kolečka nakrájenou cibulí. Po změknutí cibule posypeme vše nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova asi hodinu.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.