Nejlepší pečené brambory

Nejlepší pečené brambory

Věděli jste, že největší zásluhu na rozšíření brambor v Čechách měl Karel Havlíček Borovský? Na jeho počest je v Havlíčkově Brodě Výzkumný ústav bramborářský, který každý rok pořádá Bramborářské dny.

Suroviny

  • brambory podle spotřeby (cca dva velké plechy vyjdou na pět porcí)
  • olivový olej
  • sůl
  • kmín nebo jiné koření (grilovací, bylinky)

Postup

Brambory pečlivě omyjeme. Krájíme je na slabé plátky (maximálně půl centimetru). Jednotlivé plátky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Poté na ně přiložíme čistou utěrku a trochu zatlačíme, abychom z brambor vysáli přebytečnou vodu. Brambory lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.