Ovocné čokoládové fondue

Ovocné čokoládové fondue

Věděli jste, že snadnější a chutnější dezert jste snad nemohli připravit?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 2 širší plátky čerstvého ananasu
  • 1/2 kiwi
  • 100 g čerstvých malin
  • 1/2 banánu
  • 1/4 pomeranče
  • několik kokosových kostek v čokoládě
  • 1 velká čokoládová cookies sušenka (nejlépe z Marks & Spencer)
  • 2 čokoládové tyčinky Kaštany

Postup

Ananas a kiwi, banán a pomeranč zbavíme slupky. Z ananasových plátů vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme na trojúhelníčky. Kiwi nakrájíme na půlměsíčky. Měsíčky pomeranče nakrájíme na menší kousky (také trojúhelníčky). Banán nakrájíme na sešikmené plátky.

Čokoládové tyčinky Kaštany rozehřejeme ve fondue misce, kterou vložíme do hrnce s vodou. Rozehříváním pouze pod svíčkou by se nám mohla totiž čokoláda připálit.

Všechno připravené ovoce a navíc maliny, kokosové kostky a na trojúhelníčky nakrájenou cookies sušenku naaranžujeme a pak pomocí párátek máčíme do rozpuštěné čokolády. Čokoládu udržujeme v misce nad rozpálenou svíčkou tekutou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.