Jarní smetanové noky
Věděli jste, že kari se většinou skládá z kurkumy, chilli, pepře, kardamomu, koriandru, zázvoru, skořice, muškátu a římského kmínu?
Suroviny
Na 2 porce:
- 1 balení 500 g hotových noků
- 200 g šunky
- 200 ml smetany ke šlehání
- půlka pórku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce kari
- olivový olej
Postup
Uvaříme si noky podle návodu. Šunku si nakrájíme na proužky. Osmažíme je na rozpálené trošce olivového oleje na pánvi. Po opečení šunky, přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek. Opékáme asi 3 minuty.
Do směsi přidáme uvařené a scezené noky. Promícháme, snížíme plamen a vlijeme smetanu. Pomalu vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a okořeníme 1 lžící kari.
Moc dobré, ale na mě moc kari,,,a to jsem tam dala jen půlku 🙂