Tomatová polévka s kurkumou
Věděli jste, že rajčata jsou zdravější než třeba jablka?
Suroviny
Na 5 porcí:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kurkumy
- 2 bujóny
- 10 středních rajčat
- 250 ml vody
- pepř
- sůl
- cukr krystal
- čerstvý svazek koriandru
- bagetka
Postup
Do velkého hrnce nalijeme olivový olej. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji ji opečeme. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k opékající se cibuli. Zaprášíme lžící kurkumy. Promícháme a dáváme pozor na připálení koření.
Rajčata nakrájená na menší kousky vsypeme do hrnce, přidáme 2 kostky bujónu, zalijeme 250 ml vody a vaříme asi 20-25 minut dokud nebudou rajčata v podstatě celá rozvařená.
Na závěr ochutíme cukrem (asi 1-2 lžíce), pepřem a solí. Na talíři zdobíme hrstkou pokrájeného koriandru a podáváme s bílou bagetkou.