Tomatová polévka s kurkumou

Tomatová polévka s kurkumou

Věděli jste, že rajčata jsou zdravější než třeba jablka?

Suroviny

Na 5 porcí:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kurkumy
  • 2 bujóny
  • 10 středních rajčat
  • 250 ml vody
  • pepř
  • sůl
  • cukr krystal
  • čerstvý svazek koriandru
  • bagetka

Postup

Do velkého hrnce nalijeme olivový olej. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji ji opečeme. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k opékající se cibuli. Zaprášíme lžící kurkumy. Promícháme a dáváme pozor na připálení koření.

Rajčata nakrájená na menší kousky vsypeme do hrnce, přidáme 2 kostky bujónu, zalijeme 250 ml vody a vaříme asi 20-25 minut dokud nebudou rajčata v podstatě celá rozvařená.

Na závěr ochutíme cukrem (asi 1-2 lžíce), pepřem a solí. Na talíři zdobíme hrstkou pokrájeného koriandru a podáváme s bílou bagetkou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.