Bruselské vafle

Bruselské vafle

Věděli jste, že tyto vafle si zamilujete díky jejich křupavosti?

Suroviny

Na 4 porce:

Těsto:

  • 300 ml mléka
  • 1 čerstvé droždí (kostka)
  • 3 lžíce cukru krystal
  • špetka soli
  • 4 žloutky
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g másla

Na ozdobení:

Postup

Asi 150 ml mléka ohřejeme tak, aby bylo vlažné, ale ne horké. Přidáme špetku soli a 1 lžíci cukru. Droždí do této tekutiny rozdrobíme. Zlehka to zasypeme troškou mouky. Necháme 10 minut na teplém místě.

Až kvásek vzejde, v míse smícháme žloutky se zbylým cukrem. Přilijeme zbytek mléka a pak přisypeme mouku a na závěr do vymíchaného těsta přilijeme rozpuštěné máslo.

Těsto dobře promícháme , zasypeme lehce moukou a přikryjeme čistu utěrkou. Dáme ho kynout na teplé místo na půl hodiny.

Vykynuté těsto klademe lžící na střed čtvercové plochy pro vafli do rozpáleného vaflovače. Pečeme přibližně 3,5 minuty, ale záleží samozřejmě na typu vaflovače.

Podáváme na různé způsoby. Osvědčená kombinace je potření vaflí nutellou a ozdobená různým ovocem (banán, jahody, borůvky, kiwi, maliny atd.). Dále můžeme přidat například zmrzlinu a pár oříšků.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.