wz

Moje mňamky jak je mám ráda

Zapečená mexická tortilla

Zapečená mexická tortilla

Věděli jste, že tohle je proklatě dobrý mexický mix?

Suroviny

Tortilly a náplň:

  • 8 středně velkých kukuřičných tortill (1 tortilla = 40 g)
  • 2 červené cibule
  • cherry rajčata
  • čerstvý koriandr
  • 1 zralé avokádo
  • 1 limeta
  • sůl

Fazolová pasta:

  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky sečuánského pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Maso:

  • 400 g očištěných kuřecích prsou
  • koření na kebab (grilovací koření)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Posypeme je kořením a špetkou soli. Plátky zakapeme trochou olivového oleje a necháme asi 10 minut uležet. Pak plátky masa opékáme „nasucho“ na středně rozpálené pánvi.

Na fazolovou pastu scedíme fazole. Přibližně pět lžic si jich dáme stranou. A jinak je rozmixujeme tyčovým mixérem. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozdrceným římským kmínem a rozdrceným sečuánským pepřem a se zakysanou smetanou.

Nakrájíme na tenké plátky oloupané avokádo, červenou cibuli a rajčata. Čerstvý koriandr pokrájíme.

Na každou tortillu klademe větší lžíci pasty a rozetřeme po celé tortille. Osolíme a klademe suroviny do řádek na tortillu: trochu plátků cibule, trochu plátků masa. Trochu plátků rajčat a ta zasypeme koriandrem. Ještě přiložíme tenké plátky avokáda. Celé zakapeme šťávou z limety.

Tortillu zabalíme tak, že jen částečně přeložíme její hořejší část a pak z jedné strany rolujeme. Anebo můžeme tortilly zarolovat celé. Tedy částečně přeložíme hořejší i spodnější část a pak rolujeme. Zabalenou tortillu dáme do kontaktního grilu a nebo do „toastovače na panini“. Ani nemusíme celý toastovač zavírat, jinak nám náplň může vytéct. Opékáme zlehka, ale zase tak, aby tortilly nejlépe chytly proužek.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *