Zapečená mexická tortilla

Zapečená mexická tortilla

Věděli jste, že tohle je proklatě dobrý mexický mix?

Suroviny

Tortilly a náplň:

  • 8 středně velkých kukuřičných tortill (1 tortilla = 40 g)
  • 2 červené cibule
  • cherry rajčata
  • čerstvý koriandr
  • 1 zralé avokádo
  • 1 limeta
  • sůl

Fazolová pasta:

  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky sečuánského pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Maso:

  • 400 g očištěných kuřecích prsou
  • koření na kebab (grilovací koření)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Posypeme je kořením a špetkou soli. Plátky zakapeme trochou olivového oleje a necháme asi 10 minut uležet. Pak plátky masa opékáme „nasucho“ na středně rozpálené pánvi.

Na fazolovou pastu scedíme fazole. Přibližně pět lžic si jich dáme stranou. A jinak je rozmixujeme tyčovým mixérem. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozdrceným římským kmínem a rozdrceným sečuánským pepřem a se zakysanou smetanou.

Nakrájíme na tenké plátky oloupané avokádo, červenou cibuli a rajčata. Čerstvý koriandr pokrájíme.

Na každou tortillu klademe větší lžíci pasty a rozetřeme po celé tortille. Osolíme a klademe suroviny do řádek na tortillu: trochu plátků cibule, trochu plátků masa. Trochu plátků rajčat a ta zasypeme koriandrem. Ještě přiložíme tenké plátky avokáda. Celé zakapeme šťávou z limety.

Tortillu zabalíme tak, že jen částečně přeložíme její hořejší část a pak z jedné strany rolujeme. Anebo můžeme tortilly zarolovat celé. Tedy částečně přeložíme hořejší i spodnější část a pak rolujeme. Zabalenou tortillu dáme do kontaktního grilu a nebo do „toastovače na panini“. Ani nemusíme celý toastovač zavírat, jinak nám náplň může vytéct. Opékáme zlehka, ale zase tak, aby tortilly nejlépe chytly proužek.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.