Nočky s brokolicí v ricottě

Nočky s brokolicí v ricottě

Věděli jste, že ricotta má super mnohostranné využití?

Suroviny

Na 3 porce:

  • 500 g bramborových noků (klidně menších)
  • 1 brokolice (500 g)
  • 1 sýr ricotta (250 g)
  • 1 menší plechovka kukuřice
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • oregano
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • pepř

Postup

Brokolici rozebereme na menší růžičky a uvaříme je ve vodě, ale ne zcela do měkka. Nočky uvaříme podle návodu.

Omáčku na zapékání si připravíme smícháním ricotty s vejcem a s utřeným stroužkem česneku. Ochutíme solí, pepřem, oreganem a nasekanou čerstvou petrželkou. Promícháme.

Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a promícháme zde nočky, scezenou plechovku kukuřice, brokolici a omáčku. Dáme péct do předem vyhřát trouby asi na 15 minut při 200 °C.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.