Nočky s brokolicí v ricottě
Věděli jste, že ricotta má super mnohostranné využití?
Suroviny
Na 3 porce:
- 500 g bramborových noků (klidně menších)
- 1 brokolice (500 g)
- 1 sýr ricotta (250 g)
- 1 menší plechovka kukuřice
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- oregano
- čerstvá petržel
- sůl
- pepř
Postup
Brokolici rozebereme na menší růžičky a uvaříme je ve vodě, ale ne zcela do měkka. Nočky uvaříme podle návodu.
Omáčku na zapékání si připravíme smícháním ricotty s vejcem a s utřeným stroužkem česneku. Ochutíme solí, pepřem, oreganem a nasekanou čerstvou petrželkou. Promícháme.
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a promícháme zde nočky, scezenou plechovku kukuřice, brokolici a omáčku. Dáme péct do předem vyhřát trouby asi na 15 minut při 200 °C.