Sangria blanca
Věděli jste, že frizzante z českých a moravských vín má jen jemné a osvěžující šumění?
Suroviny
- 1 lahev českého nebo moravského frizzante (nejlépe polosladké z odrůdy muškát moravský – a z vinařství Vaďura)
- 1 pomeranč
- půlka limety
- 100 g vyzrálého bílého hroznového vína
- čtvrtina manga
- 1 modrá bluma
- menší čtvrtina vodního melounu
- půlka granátového jablka
Postup
Do většího džbánu vymačkáme šťávu z půlky velkého pomeranče. Zbylou polovinu pomeranče omyjeme a nakrájíme na půlměsíce. Půlku limetky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Nakrájený pomeranč i limetu vhodíme do džbánu.
Hroznové víno omyjeme a jednotlivé kuličky přidáme do džbánu. Mango oloupeme, nakrájíme na plátky a na menší kousky a přidáme rovněž do džbánu. Přidáme nakrájené plátky blumy a kostky melounu. Granátové jablko zbavíme hořkého (bílého) obalu a kuličky vhodíme do džbánu.
Ovoce zalijeme vychlazeným vínem. Ozdobíme mátou a necháme v lednici vychladit.