Sangria blanca

Sangria blanca

Věděli jste, že frizzante z českých a moravských vín má jen jemné a osvěžující šumění?

Suroviny

  • 1  lahev českého nebo moravského frizzante (nejlépe polosladké z odrůdy muškát moravský – a z vinařství Vaďura)
  • 1 pomeranč
  • půlka limety
  • 100 g vyzrálého bílého hroznového vína
  • čtvrtina manga
  • 1 modrá bluma
  • menší čtvrtina vodního melounu
  • půlka granátového jablka

Postup

Do většího džbánu vymačkáme šťávu z půlky velkého pomeranče. Zbylou polovinu pomeranče omyjeme a nakrájíme na půlměsíce. Půlku limetky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Nakrájený pomeranč i limetu vhodíme do džbánu.

Hroznové víno omyjeme a jednotlivé kuličky přidáme do džbánu. Mango oloupeme, nakrájíme na plátky a na menší kousky a přidáme rovněž do džbánu. Přidáme nakrájené plátky blumy a kostky melounu. Granátové jablko zbavíme hořkého (bílého) obalu a kuličky vhodíme do džbánu.

Ovoce zalijeme vychlazeným vínem. Ozdobíme mátou a necháme v lednici vychladit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.