Celerová polévka

Celerová polévka

Věděli jste, že celer je považován za přírodní antibiotikum?

Suroviny

  • 2 lžíce másla
  • 1 velká cibule
  • 1 malý celer
  • 2 mrkve
  •  1 l vývaru (bujon)
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná čerstvá petrželka
  • 2 lžičky směsi kari koření

Postup

Celer a mrkev očistíme a necháme nastrouhat v robotu (případně nastrouháme na struhadle nebo nakrájíme na nudličky). Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na másle. Přidáme nastrouhanou zeleninu a asi 10 minut opékáme a mícháme.

Potom zalijeme vývarem a vaříme dokud není zelenina měkká. Částečně polévku rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.