Italský svěží koláč s pomerančem

Italský svěží koláč s pomerančem

Věděli jste, že tenhle koláč vydrží neuvěřitelně dlouho čerstvý?

Suroviny

  • 170 g vody
  • 170 g cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g slunečnicového oleje
  • 170 g kvalitního pomerančového džusu (100%) nebo čerstvé pomerančové šťávy
  • špetka soli
  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Ve vyšší míse smícháme vodu a cukr krystal a vanilkový cukr.  Na míchání použijeme ruční šlehač. Pak do této tekutiny přidáme ještě olej a po rozmíchání i pomerančový džus.

Pořádně promícháme a na závěr postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.

Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a do formy vlijeme těsto. Dáme péct na 180 °C. Hotový dort poznáme podle toho, že po zapíchnutí špejle do těsta na špejli nic nezůstane.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.