Italský svěží koláč s pomerančem
Věděli jste, že tenhle koláč vydrží neuvěřitelně dlouho čerstvý?
Suroviny
- 170 g vody
- 170 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 80 g slunečnicového oleje
- 170 g kvalitního pomerančového džusu (100%) nebo čerstvé pomerančové šťávy
- špetka soli
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup
Ve vyšší míse smícháme vodu a cukr krystal a vanilkový cukr. Na míchání použijeme ruční šlehač. Pak do této tekutiny přidáme ještě olej a po rozmíchání i pomerančový džus.
Pořádně promícháme a na závěr postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.
Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a do formy vlijeme těsto. Dáme péct na 180 °C. Hotový dort poznáme podle toho, že po zapíchnutí špejle do těsta na špejli nic nezůstane.