Ricotto-rajčatové pasta

Ricotto-rajčatové pasta

Věděli jste, že ricotta obsahuje jen 5-13 % tuku? Oproti mascarpone, které má mezi 25-75 %, je tedy velmi lehká.

Suroviny

Na 2 porce:

  • 250 g těstovin farfalle nebo fusilli
  • 150 g ricotty
  • 2 hrsti keříkových cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř
  • 6 lístků čerstvé bazalky
  • lžíce olivového oleje

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu. Asi tři lžíce vody, ve které se vařily těstoviny si necháme. Poté je scedíme a promícháme se lžící olivového oleje.

Ricottu promícháme s vodou, ve které se vařily těstoviny. Cherry rajčátka podélně překrájíme na čtvrtky. Vmícháme do ricotty. Osolíme a opepříme.

Bazalku omyjeme a natrháme na menší kousky. Těstoviny promícháme s ricottovou omáčkou a ozdobíme bazalkou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.