Ricotto-rajčatové pasta
Věděli jste, že ricotta obsahuje jen 5-13 % tuku? Oproti mascarpone, které má mezi 25-75 %, je tedy velmi lehká.
Suroviny
Na 2 porce:
- 250 g těstovin farfalle nebo fusilli
- 150 g ricotty
- 2 hrsti keříkových cherry rajčátek
- sůl
- pepř
- 6 lístků čerstvé bazalky
- lžíce olivového oleje
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu. Asi tři lžíce vody, ve které se vařily těstoviny si necháme. Poté je scedíme a promícháme se lžící olivového oleje.
Ricottu promícháme s vodou, ve které se vařily těstoviny. Cherry rajčátka podélně překrájíme na čtvrtky. Vmícháme do ricotty. Osolíme a opepříme.
Bazalku omyjeme a natrháme na menší kousky. Těstoviny promícháme s ricottovou omáčkou a ozdobíme bazalkou.