Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Věděli jste, že díky téhle polévce se Vám v zimě nemůže stát, abyste onemocněli?

Suroviny

  • 400 g kysaného zelí
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • lžička drceného kmínu
  • 1 l vývaru (můžeme použít i masox)
  • 1 velká cibule
  • 1 klobása (nejlépe papriková nebo typu fuet obalený v paprikovo-chilli koření)
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř

Postup

Zelí slijeme a pokud je moc kyselé, trošku ho propláchneme vodou. Dáme ho do hrnce s bobkovým listem, kmínem a novým kořením. Zalijeme vývarem. Vaříme téměř doměkka.

Na pánvičce na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a pak i na kolečka nakrájenou klobásu. Zasypeme asi třemi lžícemi hladké mouky a promícháme, abychom to nepřipálili. Pak vsypeme papriku, promícháme a nasypeme do zelí.

Ochutíme solí a pepřem a provaříme ještě 15 minut.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.