Zelňačka s klobásou
Věděli jste, že díky téhle polévce se Vám v zimě nemůže stát, abyste onemocněli?
Suroviny
- 400 g kysaného zelí
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- lžička drceného kmínu
- 1 l vývaru (můžeme použít i masox)
- 1 velká cibule
- 1 klobása (nejlépe papriková nebo typu fuet obalený v paprikovo-chilli koření)
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
Postup
Zelí slijeme a pokud je moc kyselé, trošku ho propláchneme vodou. Dáme ho do hrnce s bobkovým listem, kmínem a novým kořením. Zalijeme vývarem. Vaříme téměř doměkka.
Na pánvičce na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a pak i na kolečka nakrájenou klobásu. Zasypeme asi třemi lžícemi hladké mouky a promícháme, abychom to nepřipálili. Pak vsypeme papriku, promícháme a nasypeme do zelí.
Ochutíme solí a pepřem a provaříme ještě 15 minut.