Chilli con carne

Chilli con carne

Věděli jste, že chilli con carne je oficiálním pokrmem Texasu?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička římského kmínu rozdrceného ve hmoždíři
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 2 velká rajčata
  • půl lžičky sušené majoránky
  • 5 lžic kečupu (nejlépe Kand)
  • 1 menší plechovka Bonduelle Mexicana (215 g)
  • 1 menší plechovka kukuřice (215 g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce cukru
  • 1 balení tortill jako příloha/rýže

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme na pánev s rozpáleným olejem. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky a ještě na další menší kousky a opečeme na pánvi hned, jak cibule zezlátne. Stejně tak připravíme papriku nakrájenou na kostky a osmahneme.

Snížíme plamen a do pánve přidáme chilli, sladkou papriku a kmín. Mícháme, aby se koření nepřipálilo. Přidáme mleté maso a musíme rychle míchat. Tím ho rozsekáme na pánvi do hrudek.

Až bude maso hotové, vmícháme pokrájená rajčata a přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Zalijeme kečupem. Necháme vše probublat. Častěji promícháváme, abychom nic nepřipálili.

Na závěr přidáme Mexicana konzervu a kukuřici. Necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo s tortillama.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.