Chilli con carne
Věděli jste, že chilli con carne je oficiálním pokrmem Texasu?
Suroviny
Na 2 porce:
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička římského kmínu rozdrceného ve hmoždíři
- 250 g mletého hovězího masa
- 2 velká rajčata
- půl lžičky sušené majoránky
- 5 lžic kečupu (nejlépe Kand)
- 1 menší plechovka Bonduelle Mexicana (215 g)
- 1 menší plechovka kukuřice (215 g)
- sůl
- pepř
- 1 lžíce cukru
- 1 balení tortill jako příloha/rýže
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme na pánev s rozpáleným olejem. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky a ještě na další menší kousky a opečeme na pánvi hned, jak cibule zezlátne. Stejně tak připravíme papriku nakrájenou na kostky a osmahneme.
Snížíme plamen a do pánve přidáme chilli, sladkou papriku a kmín. Mícháme, aby se koření nepřipálilo. Přidáme mleté maso a musíme rychle míchat. Tím ho rozsekáme na pánvi do hrudek.
Až bude maso hotové, vmícháme pokrájená rajčata a přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Zalijeme kečupem. Necháme vše probublat. Častěji promícháváme, abychom nic nepřipálili.
Na závěr přidáme Mexicana konzervu a kukuřici. Necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo s tortillama.