wz

Moje mňamky jak je mám ráda

Rizoto s pestem

Rizoto s pestem

Věděli jste, že jarní cibulka je velmi málo kalorická?

Suroviny

4 porce:

  • speciální rýže na rizoto (cca 400 g) typu Arborio
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • půl litru zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej (cca 2 lžíce)
  • 100 g parmazánu
  • půl skleničky bazalkového pesta

Postup

Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Opečeme cibulku a poté vmícháme česnek nasekaný na tenké plátky a pak ještě na malé kousky.

Opečeme a vmícháme rýži. Necháme ji zesklovatět. Poté postupně zalíváme vývarem. Osolíme, opepříme a přistrouháme parmazán. Mícháme do změknutí rýže. Rizoto bude lehce kašovité. Na závěr do něj vmícháme asi půl skleničky bazalkového pesta.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *