Rizoto s pestem
Věděli jste, že jarní cibulka je velmi málo kalorická?
Suroviny
4 porce:
- speciální rýže na rizoto (cca 400 g) typu Arborio
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- půl litru zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- olivový olej (cca 2 lžíce)
- 100 g parmazánu
- půl skleničky bazalkového pesta
Postup
Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Opečeme cibulku a poté vmícháme česnek nasekaný na tenké plátky a pak ještě na malé kousky.
Opečeme a vmícháme rýži. Necháme ji zesklovatět. Poté postupně zalíváme vývarem. Osolíme, opepříme a přistrouháme parmazán. Mícháme do změknutí rýže. Rizoto bude lehce kašovité. Na závěr do něj vmícháme asi půl skleničky bazalkového pesta.