Rizoto s pestem

Rizoto s pestem

Věděli jste, že jarní cibulka je velmi málo kalorická?

Suroviny

4 porce:

  • speciální rýže na rizoto (cca 400 g) typu Arborio
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • půl litru zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej (cca 2 lžíce)
  • 100 g parmazánu
  • půl skleničky bazalkového pesta

Postup

Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Opečeme cibulku a poté vmícháme česnek nasekaný na tenké plátky a pak ještě na malé kousky.

Opečeme a vmícháme rýži. Necháme ji zesklovatět. Poté postupně zalíváme vývarem. Osolíme, opepříme a přistrouháme parmazán. Mícháme do změknutí rýže. Rizoto bude lehce kašovité. Na závěr do něj vmícháme asi půl skleničky bazalkového pesta.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.