Grilované ryby

Grilované ryby

Věděli jste, že rybí kosti mají ve skutečnosti jen chrupavkovitý charakter?

Suroviny

  • menší celé bílomasé ryby nebo i filety
  • sůl
  • olivový olej
  • bylinky – bazalka, petržel, tymián
  • limetková šťáva
  • máslo

Postup

Vyčištěné ryby omyjeme a vnitřky naplníme směsí potrhaných čerstvých bylinek (bazalka + petržel + tymián). Naplněné vnitřky zakapeme olivovým olejem.

Necháme uležet v lednici tak dvě hodiny. Těsně před grilováním je nasolíme. Ryby snesou dost soli, takže poměrně dost osolíme.

Gril rozpálíme a ryby na něj pokládáme tak, aby byly kůží dolů (v případě filet). Snažíme se je neotáčet moc často, aby se nám nerozsypaly. Rybám na grilu stačí zpravidla jen pár minut. Záleží na výšce ryb.

Hotové ryby servírujeme s limetkovou šťávou, popřípadě s citronem. Navrch dáme plátek másla a necháme rozpustit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.