Cuketová polévka

Cuketová polévka

Věděli jste, že nejdelší cuketa světa měřila 2,52 m?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 500 g cukety
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 g nivy
  • sůl
  • pepř

Postup

Olivový olej rozehřejeme ve větším hrnci. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji. Přidáme máslo.

Cuketu oloupeme a nakrájíme na menší kostky nebo ji nastrouháme. Pokud je třeba, zbavíme ji semínek. Cuketu rovněž opékáme v hrnci a zasypeme 1 lžičkou sušeného oregana. Osolíme a opepříme.

Až cuketa změkne, vlijeme do hrnce 500 ml vývaru a dovaříme. Polévku na závěr rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky vsypeme na kostky nakrájenou nivu a necháme z části rozpustit.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.