Butter chicken
Věděli jste, že butter chicken je považováno za tradiční indické jídlo, a to bylo uvařeno až v roce 1950 v Dillí?
Suroviny
Na 4 porce:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 3 rajčata
- 2 lžíce směsi koření na butter chicken
- 2 lžíce másla
- 2 hrnky jasmínové rýže
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme. V mixéru ji ještě rozmixujeme do pasty.
Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a vložíme do ní maso společně s cibulovou pastou. Maso necháme změknout.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je v mixéru a vlijeme pastu do pánve. Zasypeme kořením a necháme provařit tak, aby se chutě propojily. Přidáme vodu, abychom omáčku trošku rozředili.
Omáčku podáváme s rýží uvařenou podle návodu. Zasypeme čerstvým koriandrem.