Butter chicken

Butter chicken

Věděli jste, že butter chicken je považováno za tradiční indické jídlo, a to bylo uvařeno až v roce 1950 v Dillí?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 větší cibule
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce směsi koření na butter chicken
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrnky jasmínové rýže

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme. V mixéru ji ještě rozmixujeme do pasty.

Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a vložíme do ní maso společně s cibulovou pastou. Maso necháme změknout.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je v mixéru a vlijeme pastu do pánve. Zasypeme kořením a necháme provařit tak, aby se chutě propojily. Přidáme vodu, abychom omáčku trošku rozředili.

Omáčku podáváme s rýží uvařenou podle návodu. Zasypeme čerstvým koriandrem.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.