Květák na kari pastě a kokosu

Květák na kari pastě a kokosu

Věděli jste, že Petr Glazebrook je držitelem světového rekordu ve vypěstování květáku o váze 27,5 kg? Rovněž má své prvenství v pěstování řepy, pastináku a cibule.

Suroviny

Na 2 porce:

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • střední květák
  • 1 velká lžíce červené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 200 g hrášku 
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce pražených sezamových semínek
  • špetka soli
  • necelý hrnek basmati rýže

Postup

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a necháme změknout. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a zlehka orestujeme v pánvi, kde už máme změklou cibuli. Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil.

Květák rozebereme na menší růžičky a vložíme do pánve, vmícháme kari pastu a osolíme. Necháme pastu rozpustit a pak zalijeme plechovkou kokosového mléka. Po změknutí květáku zakapeme limetkovou šťávou. Na konec přidáme hrášek.

Podáváme s rýží, kterou uvaříme podle návodu a ozdobíme opraženými sezamovými semínky.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.