Květák na kari pastě a kokosu
Věděli jste, že Petr Glazebrook je držitelem světového rekordu ve vypěstování květáku o váze 27,5 kg? Rovněž má své prvenství v pěstování řepy, pastináku a cibule.
Suroviny
Na 2 porce:
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
-
střední květák
- 1 velká lžíce červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
-
200 g hrášku
-
2 lžíce limetkové šťávy
-
2 lžíce pražených sezamových semínek
- špetka soli
- necelý hrnek basmati rýže
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a necháme změknout. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a zlehka orestujeme v pánvi, kde už máme změklou cibuli. Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil.
Květák rozebereme na menší růžičky a vložíme do pánve, vmícháme kari pastu a osolíme. Necháme pastu rozpustit a pak zalijeme plechovkou kokosového mléka. Po změknutí květáku zakapeme limetkovou šťávou. Na konec přidáme hrášek.
Podáváme s rýží, kterou uvaříme podle návodu a ozdobíme opraženými sezamovými semínky.