Nakládaný hermelín
Věděli jste, že nakládaný hermelín v jiných zemích často vůbec neznají?
Suroviny
Na 2 porce:
- 2 originál hermelíny (Král sýrů)
- půl lžičky mletého chilli
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 2 malé celé chilli papričky
- 1 červená cibule
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky celého černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- slunečnicový olej
Postup
Sýry podélně překrojíme napůl. Utřeme 2 stroužky česneku a smícháme se špetkou soli a s mletým chilli. Touto směsí pomažeme vnitřní půlky hermelínů a přiklopíme druhou půlkou.
Hermelíny vložíme do sklenice nebo do dózy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, klademe je na hermelíny. Stejně tak nakrájíme na plátky zbylý česnek a rovněž jím hermelíny poklademe. Navrch ještě vložíme bobkové listy, celý černý pepř a nové koření. Ozdobíme chilli papričkami.
Zalijeme olejem, aby byly hermelíny potopené. Uzavřeme a necháme zrát alespoň 3 dny v ledničce.
Podáváme s chlebem.