Cizrna se sušenými rajčaty a bazalkou
Věděli jste, že rajčata si i po usušení uchovávají vitaminy?
Suroviny
Na 2 porce:
- 200-250 g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- velká hrst čerstvých lístků bazalky
- cca 10 sušených rajčat, nejlépe domácích (NE naložená v oleji)
- 2 lžičky bazalkového pesta
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Cizrnu dáme do hrnce a necháme ji přes noc namočit (alespoň 8 hodin). Druhý den uvaříme podle návodu (cca 40 -50 minut). Během vaření rajčata rozložíme a pokapeme je olivovým olejem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na pánvičce s trochou olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a už jen zlehka osmahneme, aby česnek nezhořkl.
Uvařenou a scezenou cizrnu smícháme v hrnci s cibulkou a česnekem. Přidáme na kousky pokrájená rajčata a potrhanou bazalku. Osolíme a opepříme. Vmícháme 2 lžičky bazalkového pesta a dobře promícháme.