Cizrna se sušenými rajčaty a bazalkou

Cizrna se sušenými rajčaty a bazalkou

Věděli jste, že rajčata si i po usušení uchovávají vitaminy?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 200-250 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • velká hrst čerstvých lístků bazalky
  • cca 10 sušených rajčat, nejlépe domácích (NE naložená v oleji)
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Cizrnu dáme do hrnce a necháme ji přes noc namočit (alespoň 8 hodin). Druhý den uvaříme podle návodu (cca 40 -50 minut). Během vaření rajčata rozložíme a pokapeme je olivovým olejem.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na pánvičce s trochou olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a už jen zlehka osmahneme, aby česnek nezhořkl.

Uvařenou a scezenou cizrnu smícháme v hrnci s cibulkou a česnekem. Přidáme na kousky pokrájená rajčata a potrhanou bazalku. Osolíme a opepříme. Vmícháme 2 lžičky bazalkového pesta a dobře promícháme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.