Plněné brambory

Plněné brambory

Věděli jste, že kromě hlíz jsou brambory jedovaté?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 8 velkých brambor
  • 2 cibule
  • 200 g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 tvrdého sýru
  • půl lžičky mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej

Postup

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je alespoň trochu vychladnout a podélně je přepůlíme. Vnitřky brambor vydlabeme a uschováme.

Na pánvi na trošce oleje orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme maso nakrájené na kostičky. Ochutíme solí, pepřem a mletou červenou paprikou. Směs necháme chvilku zchladnout a přidáme do ní vydlabané vnitřky brambor. Vmícháme jedno vejce a smetanu. Brambory naplníme připravenou směsí a dáme zapéct do trouby na 180 °C do zezlátnutí (cca 15 minut). Ke konci pečení zasypeme brambory nastrouhaným sýrem a necháme zezlátnout tak, aby byl sýr na povrchu křupavý.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.