Polévka z červené řepy
Věděli jste, že z řepy se dříve využívaly pouze listy?
Suroviny
Na 4 porce:
-
500 g předvařené vakuované červené řepy
- 3 brambory
-
1 cibule
-
2 lžíce oleje
-
1 l zeleninového vývaru (klidně z bujonu)
- 100 ml smetany na vaření
-
15% zakysaná smetana
-
sůl
- pepř
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory také oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Červenou řepu vyndáme z obalu a také pokrájíme na menší kousky. V hrnci si rozpálíme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli, brambory a nakonec přidáme i řepu. Zalijeme vývarem a necháme zlehka vařit asi 20 minut.
Po změknutí všech surovin vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku osolíme a opepříme a vlijeme 100 ml smetany na vaření.
Na talíři podáváme se lžičkou zakysané smetany a ozdobené snítkou rozmarýnu.