Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Věděli jste, že z řepy se dříve využívaly pouze listy?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 500 g předvařené vakuované červené řepy
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru (klidně z bujonu)
  • 100 ml smetany na vaření
  • 15% zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory také oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Červenou řepu vyndáme z obalu a také pokrájíme na menší kousky. V hrnci si rozpálíme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli, brambory a nakonec přidáme i řepu. Zalijeme vývarem a necháme zlehka vařit asi 20 minut.

Po změknutí všech surovin vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku osolíme a opepříme a vlijeme 100 ml smetany na vaření.

Na talíři podáváme se lžičkou zakysané smetany a ozdobené snítkou rozmarýnu.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.