Tagliatelle v sýrové omáčce se špenátem
Věděli jste, že podle pověsti vznikly tagliatelle tak, že dvorního kuchaře inspiroval slavnostní účes, který měla Lukrécie d´Este na své svatbě v roce 1487?
Suroviny
Na 4 porce:
- 500 g čerstvých těstovin tagliatelle
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 100 g šunky
- 4 trojúhelníčky taveného sýra (klidně s příchutí šunky)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g nivy
- 4 plátky goudy
- 1 větší stroužek česneku
- 125 g baby špenátu
- sůl
- pepř
- cherry rajčata na ozdobu
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu a nebo si připravíme úplně vlastní čerstvé.
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a poté na kostičky nakrájenou šunku. Přidáme tavený sýr, zalijeme smetanou a přidáme nivu a goudu. Necháme povařit a ochutíme solí a pepřem.
Do omáčky zamícháme prolisovaný stroužek česneku a scezené uvařené těstoviny. Dobře promícháme, ale dáváme pozor, abychom těstoviny zbytečně nepotrhali. Sundáme z plotýnky. Nakonec zasypeme baby špenátem a promícháme. Servírujeme ozdobené cherry rajčátky.