Tagliatelle v sýrové omáčce se špenátem

Tagliatelle v sýrové omáčce se špenátem

Věděli jste, že podle pověsti vznikly tagliatelle tak, že dvorního kuchaře inspiroval slavnostní účes, který měla Lukrécie d´Este na své svatbě v roce 1487?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 500 g čerstvých těstovin tagliatelle
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 100 g šunky
  • 4 trojúhelníčky taveného sýra (klidně s příchutí šunky)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nivy
  • 4 plátky goudy
  • 1 větší stroužek česneku
  • 125 g baby špenátu
  • sůl
  • pepř
  • cherry rajčata na ozdobu

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu a nebo si připravíme úplně vlastní čerstvé.

Ve větší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a poté na kostičky nakrájenou šunku. Přidáme tavený sýr, zalijeme smetanou a přidáme nivu a goudu. Necháme povařit a ochutíme solí a pepřem.

Do omáčky zamícháme prolisovaný stroužek česneku a scezené uvařené těstoviny. Dobře promícháme, ale dáváme pozor, abychom těstoviny zbytečně nepotrhali. Sundáme z plotýnky. Nakonec zasypeme baby špenátem a promícháme. Servírujeme ozdobené cherry rajčátky.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.