Pad Thai

Pad Thai

Věděli jste, že koupí již připravené kvalitní omáčky Pad Thai si ušetříme mnoho času i peněz? V tomto ohledu je tedy vhodnější zakoupit již hotový produkt, než vytvářet doma omáčku z těžko dostupných surovin.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 200 g rýžových širokých nudlí
  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky nakrájené sušené chilli papričky
  • cca 6 lžic Pad Thai omáčky (dostupné v Sapě i jinde)
  • 3 jarní cibulky
  • 30 g koriandru
  • 50 g nesolených arašídů
  • rýžový olej
  • sůl
  • 1 limetka

Postup

Rýžové nudle namočíme na hodinu předem do studené vody.

Maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Opečeme zprudka zvlášť na pánvi.

Česnek nakrájíme na plátky a ty poté ještě na malé kousky. Nakrájíme na menší kousky i chilli papričku. Ve woku rozpálíme asi 3 lžíce oleje a vmícháme rozklepnutá vejce, která smažíme „do sucha“. Výsledkem budou sušší vejce, než jak jsou běžně připravována jako míchaná. A hned vmícháme připravený česnek a chilli papričku. Lehce osmažíme a dáváme pozor na spálení česneku.

Nudle dáme do větší mísy a rozdrobíme do nich jeden zeleninový bujon. Zalijeme je vroucí vodou a asi po minutě by měly být nudle měkké. Nudle scedíme. Dáme je do woku a promícháme. Zalijeme Pad Thai omáčkou. Vsypeme orestované maso. Prohřejeme.

Do nudlí vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Promícháme.

Arašídy dáme asi na 3 minuty do trouby na 180 °C. Ty poté rozdrtíme ve hmoždíři. Koriandr pokrájíme na kousky. Nudle servírujeme na talíř a zasypeme koriandrem a drcenými arašídy. Ozdobíme dílkem limetky. Díky pár kapkám limetky si pak nudle nudle na talíři dochutíme.

Pad Thai lze jednoduše připravit jako vegetariánské jídlo nahrazením masa pomocí tofu, které se v thajské kuchyni také často využívá.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.