Pad Thai
Věděli jste, že koupí již připravené kvalitní omáčky Pad Thai si ušetříme mnoho času i peněz? V tomto ohledu je tedy vhodnější zakoupit již hotový produkt, než vytvářet doma omáčku z těžko dostupných surovin.
Suroviny
Na 4 porce:
- 200 g rýžových širokých nudlí
- 500 g kuřecích prsou
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- půl lžičky nakrájené sušené chilli papričky
- cca 6 lžic Pad Thai omáčky (dostupné v Sapě i jinde)
- 3 jarní cibulky
- 30 g koriandru
- 50 g nesolených arašídů
- rýžový olej
- sůl
- 1 limetka
Postup
Rýžové nudle namočíme na hodinu předem do studené vody.
Maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Opečeme zprudka zvlášť na pánvi.
Česnek nakrájíme na plátky a ty poté ještě na malé kousky. Nakrájíme na menší kousky i chilli papričku. Ve woku rozpálíme asi 3 lžíce oleje a vmícháme rozklepnutá vejce, která smažíme „do sucha“. Výsledkem budou sušší vejce, než jak jsou běžně připravována jako míchaná. A hned vmícháme připravený česnek a chilli papričku. Lehce osmažíme a dáváme pozor na spálení česneku.
Nudle dáme do větší mísy a rozdrobíme do nich jeden zeleninový bujon. Zalijeme je vroucí vodou a asi po minutě by měly být nudle měkké. Nudle scedíme. Dáme je do woku a promícháme. Zalijeme Pad Thai omáčkou. Vsypeme orestované maso. Prohřejeme.
Do nudlí vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Promícháme.
Arašídy dáme asi na 3 minuty do trouby na 180 °C. Ty poté rozdrtíme ve hmoždíři. Koriandr pokrájíme na kousky. Nudle servírujeme na talíř a zasypeme koriandrem a drcenými arašídy. Ozdobíme dílkem limetky. Díky pár kapkám limetky si pak nudle nudle na talíři dochutíme.
Pad Thai lze jednoduše připravit jako vegetariánské jídlo nahrazením masa pomocí tofu, které se v thajské kuchyni také často využívá.