Polévka s červenou čočkou, mrkví a s kokosovým mlékem

Polévka s červenou čočkou, mrkví a s kokosovým mlékem

Věděli jste, že mezi kokosovou vodou a kokosovým mlékem je rozdíl? Voda se nachází ve středu nezralých zelených kokosů. Kokosové mléko se získává z dužiny zralého kokosu.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 vrchovatá lžíce červené kari pasty
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 3 střední mrkve nastrouhané na hrubo
  • 180-200 g červené čočky
  • 750 ml vody
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 1 menší konzerva kokosového mléka (165 ml)
  • sůl

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji ve větším hrnci. Přidáme kari pastu a rozdrcený kmín z hmoždíře. Za stálého míchání opékáme asi půl minuty.

Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a červenou čočku a orestujeme. Zalijeme vodou (750 ml) a necháme zde rozpustit bujon. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut do změknutí mrkve.

Sundáme z plotýnky a vmícháme kokosové mléko. Osolíme. Polévku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem anebo ji klidně můžeme nechat v tomto stavu. Ozdobíme chilli papričkou.



3 thoughts on “Polévka s červenou čočkou, mrkví a s kokosovým mlékem”

  • Děkuji ti Kačenko, polévku vyzkouším, s kokosovým mlékem jsem nikdy nic ještě nevařila.

  • Milá Kačko, opravdu jsem dneska polévku uvařila. S menší úpravou podle mých ingrediencí. Je moc dobrá. Doporučuji ostatním kuchařkám. Recept je naprosto srozumitelný. Babička Laďka

Napsat komentář: Ladislava Babková Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.