Polévka s červenou čočkou, mrkví a s kokosovým mlékem
Věděli jste, že mezi kokosovou vodou a kokosovým mlékem je rozdíl? Voda se nachází ve středu nezralých zelených kokosů. Kokosové mléko se získává z dužiny zralého kokosu.
Suroviny
Na 4 porce:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- 1 vrchovatá lžíce červené kari pasty
- 1/2 lžičky celého římského kmínu
- 1/4 lžičky kmínu
- 3 střední mrkve nastrouhané na hrubo
- 180-200 g červené čočky
- 750 ml vody
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1 menší konzerva kokosového mléka (165 ml)
- sůl
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji ve větším hrnci. Přidáme kari pastu a rozdrcený kmín z hmoždíře. Za stálého míchání opékáme asi půl minuty.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a červenou čočku a orestujeme. Zalijeme vodou (750 ml) a necháme zde rozpustit bujon. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut do změknutí mrkve.
Sundáme z plotýnky a vmícháme kokosové mléko. Osolíme. Polévku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem anebo ji klidně můžeme nechat v tomto stavu. Ozdobíme chilli papričkou.
Děkuji ti Kačenko, polévku vyzkouším, s kokosovým mlékem jsem nikdy nic ještě nevařila.
Jsem moc ráda, že jste u mě našla inspiraci! 🙂
Milá Kačko, opravdu jsem dneska polévku uvařila. S menší úpravou podle mých ingrediencí. Je moc dobrá. Doporučuji ostatním kuchařkám. Recept je naprosto srozumitelný. Babička Laďka