Vločkové řezy s jablky
Věděli jste, že ovesné vločky jsou taková super potravina? Obsahují spoustu vitaminů a minerálů. Posilují imunitní systém. Pomáhají snižovat vysoký tlak. Snižují hladinu cholesterolu v krvi a pozitivně působí na nervovou soustavu a zmírňují stres.
Suroviny
- 250 g ovesných vloček
- 400 ml mléka
- 80 g másla
- 3 lžíce medu
- 150 g cukru (můžeme nahradit i medem)
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička mleté skořice
- 3 jablka
- 2 vejce
Postup
Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme půl hodiny nabobtnat.
V jiné míse promícháme měkké máslo s rozpuštěným medem.
V další míse si připravíme směs z cukru, mouky, sody, prášku do pečiva, kakaa a ze skořice.
Po půl hodině nabobtnalé vločky rozmixujeme tyčovým mixérem. Vločky smícháme s máslem a medem a pak se sypkou směsí.
Jablka oloupeme a na jemno nastrouháme do směsi. Nakonec přidáme 2 vejce a pořádně promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a směs sem vlijeme. Pečeme při 170 °C asi 40 minut.