Vločkové řezy s jablky

Vločkové řezy s jablky

Věděli jste, že ovesné vločky jsou taková super potravina? Obsahují spoustu vitaminů a minerálů. Posilují imunitní systém. Pomáhají snižovat vysoký tlak. Snižují hladinu cholesterolu v krvi a pozitivně působí na nervovou soustavu a zmírňují stres.

Suroviny

  • 250 g ovesných vloček
  • 400 ml mléka
  • 80 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 150 g cukru (můžeme nahradit i medem)
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 jablka
  • 2 vejce

Postup

Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme půl hodiny nabobtnat.

V jiné míse promícháme měkké máslo s rozpuštěným medem.

V další míse si připravíme směs z cukru, mouky, sody, prášku do pečiva, kakaa a ze skořice.

Po půl hodině nabobtnalé vločky rozmixujeme tyčovým mixérem. Vločky smícháme s máslem a medem a pak se sypkou směsí.

Jablka oloupeme a na jemno nastrouháme do směsi. Nakonec přidáme 2 vejce a pořádně promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a směs sem vlijeme. Pečeme při 170 °C asi 40 minut.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.