Pečený losos na rajčatech
Věděli jste, že nejlepší chuť lososa je pátý až šestý den po vylovení?
Suroviny
Na 2 porce:
- 2 porce lososa (cca 2 x 200 g)
- 2 cibule
- 2 rajčata
- máslo
- sůl
- pepř
- (2 plátky slaniny)
Postup
Plech vyložíme pečicím papírem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme je na papír. Na to klademe na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a na to dáme několik slabých plátků másla.
Lososa položíme navrch tak, aby byl kůží nahoru. Pečeme asi 20 minut při 200 °C. Před koncem pečení lososa ještě otočíme, abychom ho opekli dozlatova. K závěru můžeme poklást plátky slaniny, ale není to nutné. Podáváme s bramborami.