Pečený losos na rajčatech

Pečený losos na rajčatech

Věděli jste, že nejlepší chuť lososa je pátý až šestý den po vylovení?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 2 porce lososa (cca 2 x 200 g)
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • (2 plátky slaniny)

Postup

Plech vyložíme pečicím papírem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme je na papír. Na to klademe na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a na to dáme několik slabých plátků másla.

Lososa položíme navrch tak, aby byl kůží nahoru. Pečeme asi 20 minut při 200 °C. Před koncem pečení lososa ještě otočíme, abychom ho opekli dozlatova. K závěru můžeme poklást plátky slaniny, ale není to nutné. Podáváme s bramborami.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.