Tiramisu
Věděli jste, že díky mascarpone (tvarohovému sýru) se tiramisu řadí mezi nejtučnější dezerty?
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 2 balení dlouhých cukrářských piškotů
- 1 šálek velmi silné kávy
- Amaretto dle chuti (cca dva panáky)
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- hořké kakao na posypání
- kdo má rád, může pro chuť přidat jedno neochucené pomazánková máslo (ale už to není Itálie)
Postup
Rozdělíme si vejce. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozmícháme s mascarpone (případně i s pomazánkovým máslem). Do této směsi pomalu vmícháme sníh.
Piškoty rychle máčíme ve vychladlé kávě smíchané s Amarettem. Není žádoucí, aby byly příliš nacucané. A klademe je do skleněné zapékací mísy. Vrstvu piškotů pokryjeme polovinou krému. Poté uděláme stejnou vrstvu s namočenými piškoty, které opět potřeme krémem. Posypeme hořkým kakaem a dáme vychladit.