Tiramisu

Tiramisu

Věděli jste, že díky mascarpone (tvarohovému sýru) se tiramisu řadí mezi nejtučnější dezerty?

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 2 balení dlouhých cukrářských piškotů
  • 1 šálek velmi silné kávy
  • Amaretto dle chuti (cca dva panáky)
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • hořké kakao na posypání
  • kdo má rád, může pro chuť přidat jedno neochucené pomazánková máslo (ale už to není Itálie)

Postup

Rozdělíme si vejce. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozmícháme s mascarpone (případně i s pomazánkovým máslem). Do této směsi pomalu vmícháme sníh.

Piškoty rychle máčíme ve vychladlé kávě smíchané s Amarettem. Není žádoucí, aby byly příliš nacucané. A klademe je do skleněné zapékací mísy. Vrstvu piškotů pokryjeme polovinou krému. Poté uděláme stejnou vrstvu s namočenými piškoty, které opět potřeme krémem. Posypeme hořkým kakaem a dáme vychladit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.