Caesar salát

Caesar salát

Věděli jste, že Caesar salát se pyšní titulem „Neznámější a nejoblíbenější salát na světě“ a překvapivě nepochází z Itálie, ale z Mexika?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 ledový salát
  • 100 g parmazánu

Maso:

  • 500 g kuřecích prsou
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

Krutony:

  • 5 stroužků česneku
  • půlka francouzské bagety
  • 3 lžíce olivového oleje

Zálivka:

  • 2 žloutky z čerstvých vajec
  • 50 ml olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 2 lžíce majonézy

Postup

Salát opláchneme a nakrájíme na nudličky.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev s olivovým olejem a maso zprudka opečeme.

Bagetu nakrájíme na kostičky a dáme do trouby na pečícím papíře péct dokřupava. Nesmíme je přepálit. Na pánvi s olivovým olejem rozmačkáme oloupané stroužky česneku pomocí vidličky. Začneme opékat. Pozor na spálení česneku. A až začne česnek vonět, přidáme krutony a opečeme.

Na zálivku si připravíme čerstvé žloutky, které vymícháme s olejem. Poté přidáme šťávu z citronu, hořčici, ocet a majonézu.

Parmazán nakrájíme na slabé plátky pomocí škrabky.

Na talíř nandáme čtvrtinu nakrájeného salátu. Zakapeme trochou zálivky. Pokryjeme čtvrtinou masa. Zasypeme krutony a ozdobíme parmazánem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.