Moje mňamky jak je mám ráda

Fesťákové bramboráky

Fesťákové bramboráky
Věděli jste, že na Votvíráku jsou vždycky super bramboráky? Je to proto, že tam dodržují princip KISS (keep it simple stupid).

Suroviny

Na cca 6 ks (4 porce):

  • 1 kg brambor
  • 3 vejce
  • půl lžičky pepře
  • půl lžičky majoránky
  • rovná lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • mléko
  • hladká mouka
  • rostlinný olej na smažení

Postup

Do velké mísy nahrubo nastrouháme oloupané brambory. Do mísy přidáme vodu, aby se z brambor vyplavil škrob. Nastrouhané brambory scedíme a vrátíme do mísy. Přidáme rozmačkaný česnek, vejce, pepř, majoránku a sůl. Nastavíme moukou a mlékem, aby se směs trochu spojila – cca 2 polívkové lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka. Důkladně promícháme, neplašíme se kvůli vodě, která se z osolených brambor vylučuje.
Ve vysokém hrnci rozpálíme asi 1cm vrstvu oleje. Do opravdu rozpáleného oleje vložíme běžnou naběračku směsi a namačkáme na dno, aby se přes placku ze směsi přelil rozpálený olej.
Smažíme asi 5 minut, dokud není až na povrchu bramborák malinko prosmažený, v tu chvíli už drží tvar. Otočíme ho a smažíme cca 4 minuty z druhé strany. Bramborák vyndáme a necháme okapat. Po každém bramboráku si doplníme olej do cca 1 cm vrstvy.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *