Burizonový dort
Věděli jste, že burizony jsou speciálně usušená zrnka rýže?
Suroviny
Korpus:
- 1, 5 hrnku bílých burizonů
- 150 g čokolády na vaření
Náplň:
- 1/4 másla
- 5 lžic cukru
- 3 měkké tvarohy ve vaničce
- borůvky (cca 1,5 hrnku)
- 50 g čokolády na ozdobení
Postup
Vyložíme si kulatou dortovou formu papírem na pečení tak, že ho do ní zavřeme a přečuhující okraje odstřihneme. Stačí nám vyložené dno bez okrajů.
Rozpustíme si 150 g čokolády v horké lázni a poté smícháme s burizony. Směs rovnoměrně natlačíme na dno formy. Uložíme na chvilku do lednice, aby směs ztuhla.
Máslo si rozpustíme a rozmícháme s cukrem. Přidáme tvarohy. Polovinu náplně natřeme na korpus a zasypeme ho půlkou borůvek. Potřeme druhou polovinou tvarohové náplně a znovu zasypeme borůvkami. Dort uložíme přes noc do lednice.
Před podáváním ozdobíme čokoládou, kterou strouháme škrabkou na brambory.