Burizonový dort

Burizonový dort

Věděli jste, že burizony jsou speciálně usušená zrnka rýže?

Suroviny

Korpus:

  • 1, 5 hrnku bílých burizonů
  • 150 g čokolády na vaření

Náplň:

  • 1/4 másla
  • 5 lžic cukru
  • 3 měkké tvarohy ve vaničce 
  • borůvky (cca 1,5 hrnku)
  • 50 g čokolády na ozdobení 

Postup

Vyložíme si kulatou dortovou formu papírem na pečení tak, že ho do ní zavřeme a přečuhující okraje odstřihneme. Stačí nám vyložené dno bez okrajů.

 

Rozpustíme si 150 g čokolády v horké lázni a poté smícháme s burizony. Směs rovnoměrně natlačíme na dno formy. Uložíme na chvilku do lednice, aby směs ztuhla.

Máslo si rozpustíme a rozmícháme s cukrem. Přidáme tvarohy. Polovinu náplně natřeme na korpus a zasypeme ho půlkou borůvek. Potřeme druhou polovinou tvarohové náplně a znovu zasypeme borůvkami. Dort uložíme přes noc do lednice.

Před podáváním ozdobíme čokoládou, kterou strouháme škrabkou na brambory.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.