Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Věděli jste, že anglické muffiny, které předcházeli americkým, byly placky, které se vyráběli z kynutého těsta s kvasnicemi podobné světlému chlebu a podávali se rozpůlené s máslem?

Suroviny

Na 12 muffinů:

  • 1 vejce
  • ½ hrnku cukru
  • ¼ hrnku másla
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • ½ hrnku mléka
  • 100 g čokolády
  • 2 lžíce hořkého holandského kakaa, pokud děláme tmavé muffiny

Postup

Smícháme vejce a cukr. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, také mouku s práškem do pečiva. Nakonec mléko a špetku soli. Naplníme 12 košíčků na muffiny a posypeme na kousky rozkrájenou čokoládou. Pokud budeme dělat půlku světlých a půlku tmavých muffinů, tak na konci přimícháme do těsta asi 2 lžíce kakaa. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.