Zeleninový řízeček – smažený patizon

Zeleninový řízeček – smažený patizon

Věděli jste, že patizon je vlastně druh dýně?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 patizon
  • sůl
  • přibližně hrnek hladké mouky
  • asi 2 vejce
  • strouhanka
  • brambory

Postup

Patizon oloupeme, přepůlíme a nakrájíme ho na přibližně centimetrové plátky. Zbavíme je větších jadérek a osolíme. Necháme přibližně 20 minut odstát, aby se z toho dostala přebytečná voda a čistou utěrkou ještě plátky poté otřeme.

Plátky obalíme v klasickém trojobalu. Tedy v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Osmažíme. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a tatarskou omáčkou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.