Londýnské řezy

Londýnské řezy

Věděli jste, že Londýnské řezy dlouho vydrží a jsou krásně křupavé?

Suroviny

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 50 g cukru moučka
  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • 200 g cukru krupice
  • lžíce hořkého kakaa
  • 4 velké hrsti mletých vlašských ořechů
  • 1 výraznější marmeláda (rybízová, malinová) – cca 200 g
  • olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup

Z mouky, másla, cukru moučky a žloutků zpracujeme těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech. Rozprostřeme po celém plechu a potřeme marmeládou. Ušleháme sníh z bílků s cukrem, přidáme kakao a mleté ořechy. Sněhová směs je poslední vrstva na plechu. Pečeme při 180 °C. Hotové a vychladlé krájíme na malé kousky.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.