Londýnské řezy
Věděli jste, že Londýnské řezy dlouho vydrží a jsou krásně křupavé?
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 50 g cukru moučka
- 5 žloutků
- 5 bílků
- 200 g cukru krupice
- lžíce hořkého kakaa
- 4 velké hrsti mletých vlašských ořechů
- 1 výraznější marmeláda (rybízová, malinová) – cca 200 g
- olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup
Z mouky, másla, cukru moučky a žloutků zpracujeme těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech. Rozprostřeme po celém plechu a potřeme marmeládou. Ušleháme sníh z bílků s cukrem, přidáme kakao a mleté ořechy. Sněhová směs je poslední vrstva na plechu. Pečeme při 180 °C. Hotové a vychladlé krájíme na malé kousky.