Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

Věděli jste, že francouzský crème fraîche je pouze origálně připravená zakysaná smetana?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1,5 kg červených rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového nebo masového vývaru
  • pepř
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 lžíce hladké mouky rozmíchané asi v 200 ml vody

Postup

Rajčata omyjeme a na spodní straně nařízneme do kříže. Necháme je 30 vteřin spařit ve vroucí vodě a pak je ihned zchladíme. Zbavíme je slupky, vyřízneme tvrdé středy a rajčata pokrájíme.

Zapékací nádobu pokapeme olejem a naskládáme sem rajčata, stroužky česneku a omyté lístky bazalky. Bazalku mezi rajčata trochu natlačíme. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Po upečení vyndáme lístky bazalky a česnek s rajčaty rozmixujeme. Přidáme vývar a ještě trochu vody promíchané s moukou na zahuštění.

Podáváme s porcí zakysané smetany, lístkem bazalky a lehce opepříme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.