Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Věděli jste, že solit zeleninu byste měli jen minimálně, protože některá zelenina pak ztratí větší množství vody?

Suroviny

Pro 4 osoby jako příloha:

  • 2 cibule
  • 1 paprika
  • 150 g žampionů
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 3 lžíce olivového oleje
  • grilovací tác

Postup

Cibuli oloupeme a přepůlíme. Poté nakrájíme na půlměsíčky. Papriku a cuketu omyjeme. Papriku nakrájíme na proužky a cuketu na kolečka. Žampiony musíme oloupat a pokrájíme je na čtvrtiny. Zeleninu promícháme a naservírujeme na grilovací tác. Gril necháme pořádně roztopit a teprve poté dáme tác na gril. Těsně před grilováním zeleninu rovnoměrně posypeme grilovacím kořením a během grilování pokapeme olivovým olejem. Zelenina se griluje přibližně 20 minut a je potřeba ji během toho občas promíchat, protože by se mohla připálit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.