Grilovaná zelenina
Věděli jste, že solit zeleninu byste měli jen minimálně, protože některá zelenina pak ztratí větší množství vody?
Suroviny
Pro 4 osoby jako příloha:
- 2 cibule
- 1 paprika
- 150 g žampionů
- 1 cuketa
- 1 lžíce grilovacího koření
- 3 lžíce olivového oleje
- grilovací tác
Postup
Cibuli oloupeme a přepůlíme. Poté nakrájíme na půlměsíčky. Papriku a cuketu omyjeme. Papriku nakrájíme na proužky a cuketu na kolečka. Žampiony musíme oloupat a pokrájíme je na čtvrtiny. Zeleninu promícháme a naservírujeme na grilovací tác. Gril necháme pořádně roztopit a teprve poté dáme tác na gril. Těsně před grilováním zeleninu rovnoměrně posypeme grilovacím kořením a během grilování pokapeme olivovým olejem. Zelenina se griluje přibližně 20 minut a je potřeba ji během toho občas promíchat, protože by se mohla připálit.