Smažená brokolice
Věděli jste, že brokolice obsahuje až 90 % vody?
Suroviny
Na 4 porce:
- 1 brokolice
- 1 hrnek strouhanky
- necelý hrnek hladké mouky
- 3 vejce
- brambory (cca 600 g)
- kmín
- sůl
- (tatarská omáčka)
- olej
Postup
Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky. Hrnek naplníme do poloviny vodou a naskládáme sem brokolici tak, aby tvrdší část byla spíše ponořená ve vodě a hlavičky koukaly nad hladinou. Uzavřeme pokličkou a dáme vařit na 10 minut. Brokolice by neměla být rozvařená.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v hrnci s vodou a trochou kmínu.
Rozbijeme vejce a rozmícháme, na talíř si nasypeme strouhanku a na jiný talíř hladkou mouku. Zchladlou brokolici nejdříve obalíme v hladké mouce, poté ji namočíme do vajec a na závěr obalíme ve strouhance. Smažíme ne při příliš vysoké teplotě a na větší vrstvě rozpáleného oleje.
Hotové brambory a brokolici posolíme a podáváme s tatarskou omáčkou.