Smažená brokolice

Smažená brokolice

Věděli jste, že brokolice obsahuje až 90 % vody?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 brokolice
  • 1 hrnek strouhanky
  • necelý hrnek hladké mouky
  • 3 vejce
  • brambory (cca 600 g)
  • kmín
  • sůl
  • (tatarská omáčka)
  • olej

Postup

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky. Hrnek naplníme do poloviny vodou a naskládáme sem brokolici tak, aby tvrdší část byla spíše ponořená ve vodě a hlavičky koukaly nad hladinou. Uzavřeme pokličkou a dáme vařit na 10 minut. Brokolice by neměla být rozvařená.

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v hrnci s vodou a trochou kmínu.

Rozbijeme vejce a rozmícháme, na talíř si nasypeme strouhanku a na jiný talíř hladkou mouku. Zchladlou brokolici nejdříve obalíme v hladké mouce, poté ji namočíme do vajec a na závěr obalíme ve strouhance. Smažíme ne při příliš vysoké teplotě a na větší vrstvě rozpáleného oleje.

Hotové brambory a brokolici posolíme a podáváme s tatarskou omáčkou.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.