Pečená mrkev

Pečená mrkev

Věděli jste, že mrkev podporuje vylučování cholesterolu z těla?

Suroviny

Na 2 porce:

  • přibližně pět menších mrkví
  • 1 lžíce balsamica
  • 1 lžíce medu
  • 5 lžic olivového oleje

Postup

Mrkev omyjeme a oškrábeme. Každou mrkev rozkrojíme svisle i vodorovně. Z mrkve budeme mít tedy čtyři kousky. Dáme je do pekáčku s vyloženým pečícím papírem a potřeme zálivkou. Tu vytvoříme smícháním rozehřáté lžíce medu s jednou lžící balsamica a přibližně pěti lžicemi olivového oleje. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny tak, aby mrkev nebyla příliš tvrdá, ale zároveň rozměklá.

Vhodné jako příloha nebo samostatná chuťovka.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.