Plátek s hráškem a kukuřicí
Věděli jste, že hrášek je ještě zelenina, ale hrách už je luštěnina?
Suroviny
Na 4 porce:
- 4 plátky masa
- brambory
- 1 plechovka kukuřice
- půl sáčku mraženého hrášku
- 150 g nivy
- lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Maso rozklepeme, pokud je vepřové a opepříme. Na pánev dáme trochu olivového oleje a maso z obou stran opečeme. Až bude hotové, ještě horké ho zasypeme nakrájenou nivou.
Brambory uvaříme. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm kukuřici, kterou předtím zbavíme přebytečné vody. Hrášek opečeme na pánvi s trochou rozpáleného oleje. Hrášek, kukuřici a brambory podáváme jako přílohu k masu.