Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Věděli jste, že díky hořčičným olejům, které ředkvička obsahuje a díky níž má pak také štiplavou chuť, se nám dezinfikuje žaludek?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 salát nebo lépe již připravenou směs salátů asi (200 g)
  • 4 svazky ředkviček
  • 1 červená cibule
  • pečivo

Na zálivku:

  • 1 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce balsamica
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce vody

Postup

Salát omyjeme a natrháme. Dáme do větší mísy. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme každou na čtvrtiny. Přidáme na salát. Nakonec nakrájíme cibuli a promícháme ji se salátem.

Na zálivku smícháme uvedené suroviny a dobře promícháme. Přelíváme salát až na talíři.  Podáváme s pečivem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.