Ředkvičkový salát
Věděli jste, že díky hořčičným olejům, které ředkvička obsahuje a díky níž má pak také štiplavou chuť, se nám dezinfikuje žaludek?
Suroviny
Na 4 porce:
- 1 salát nebo lépe již připravenou směs salátů asi (200 g)
- 4 svazky ředkviček
- 1 červená cibule
- pečivo
Na zálivku:
- 1 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,5 lžíce balsamica
- sůl
- pepř
- 1 lžíce vody
Postup
Salát omyjeme a natrháme. Dáme do větší mísy. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme každou na čtvrtiny. Přidáme na salát. Nakonec nakrájíme cibuli a promícháme ji se salátem.
Na zálivku smícháme uvedené suroviny a dobře promícháme. Přelíváme salát až na talíři. Podáváme s pečivem.