Smažené asijské nudle

Smažené asijské nudle

Věděli jste, že nudle se nemají krájet, protože si tím podle čínské pověsti člověk zkracuje život?

Tento recept je možno připravit i jako bezmasý nebo ho vylepšit omáčkou Pad Thai.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 250 g asijských nudlí
  • 200 g směsi mražené čínské zeleniny
  • 1/2 červené papriky
  • 2 bílé papriky
  • 1/4 pórku
  • sójové omáčky
  • lžíce cukru
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce koření na čínu
  • 2 vejce
  • lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

Připravíme si maso a nakrájíme ho na nudličky. Osolíme a osmažíme na trošce oleje. Zasypeme dvěma lžícemi koření na čínu a dobře promícháme.

Na druhé pánvi na oleji osmažíme na proužky nakrájené papriky. Po změknutí přidáme mraženou zeleninu. Nakonec až bude směs prohřátá, přidáme pórek nakrájený na kolečka. Dochutíme sójovou omáčkou. Nakonec zasypeme lžící cukru a dobře promícháme.

Nudle uvaříme podle návodu. Scedíme je. Rozehřejeme si větší wok pánev s asi 100 mililitry oleje. Až bude olej rozehřátý, vložíme do pánve nudle a osmažíme je. Musíme je stále promíchávat, aby se nám neslepily a nepřipálily. Do nudlí přidáme hotovou zeleninu a maso. Poslední přidanou ingrediencí jsou vejce. Ty rozklepneme a osmažíme jako míchaná vajíčka na trošce másla. Jen je trošku víc vysušíme. Osolíme je a lehce opepříme. Vmícháme do nudlové směsi a máme hotovo.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.